Willab Garden logoWillab Garden logoWillab Garden

Uterum för vinter

De flesta kunder vi pratar med vill även ha möjligheten att njuta av sitt uterum under vintern. Vi på Willab Garden hjälper dig gärna att planera och rita upp ditt vinterbonade drömuterum, vi kallar även dessa uterum för Vinterträdgård. Eftersom de just förlänger säsongen och ger möjlighet att njuta av trädgården även under vinterhalvåret. Men vad behöver du tänka på för att göra det möjligt? Vi hjälper dig!

Ett vackert uterum i ett snölandskap

Vad innebär ett uterum för vintern? 

Ett uterum för vintern innebär att det är mer isolerat, alltså vinterbonat. Vilket ger möjligheten att använda uterummet även under vinterhalvåret. Det går även att värma upp uterummet tillfälligt till en behaglig temperatur. Du förlänger helt enkelt säsongen och kan njuta av känslan att vara närmare trädgården trots att du myser inne i uterummet. Vinterträdgård gör det möjligt för dig att följa din trädgård genom alla fyra årstider med festliga middagar eller med en kopp te i ditt uterum. 

Njuter av något varmt utanför sitt uterum

Extra isolering för uterum som används under vintern

Ett vinterisolerat uterum gör det möjligt för dig att njuta av en behaglig temperatur i uterummet under årets kallaste månader. Det är viktigt att tak, grund, väggar samt glaspartier har extra isolering så att de håller värmen på ett mer effektivt sätt. Du kan också behöva tänka på att anpassa ventilationen, en bra ventilation minskar risken för kondens på glaspartier. 

Myser framför en härlig brasa i uterummet

Kostnad för ett vinterbonat uterum

Eftersom ett vinterbonat uterum kräver extra isolering för att hålla ett behagligt klimat, blir priset på uterummets delar högre. Du behöver därför ha din budget i åtanke när du väljer isoleringsnivå på ditt uterum. Det kan vara mer prisvärt att bygga ett uterum som är vinterbonat, eftersom du även kan njuta av ditt uterum under vintern. Du behöver också ha ökade kostnader för uppvärmning i åtanke när du väljer ett uterum med syfte att ha det uppvärmt ibland. Om du vill använda ditt uterum under vintern ska du inte bara ha priset i åtanke när du väljer uterum, utan du ska såklart ta mest hänsyn till dina och din familjs behov. 

Vinterisolerade partier som håller ditt uterum varmt

Extra skydd eller året runt uterum?

Du kan fundera på hur du och din familj vill använda och nyttja ert uterum under vintern. Uterummet ska fungera som ett extra rum som tar dig närmare din trädgård och naturen. Är det så att ni bygger ett uterum för att skydda mot regn och blåst under sommaren, eller är tanken att du vill förlänga säsongen med möjlighet att värma upp uterummet även under vinterhalvåret? Beroende på ditt behov kan du välja en lösning som gör att du kan njuta av ditt utrum året runt, eller så faller valet på ett uterum som skyddar mot väder.

Gör dina val efter vad du känner dig nöjd och tillfreds med, men ha också din budget i åtanke. Ett uterum som kan användas året runt och under vintern har oftast en högre prisklass. Oftast används ett uterum som är isolerat mer vilket också kan göra det mer prisvärt. Ett uterum från Willab Garden kommer hålla länge och vara uppskattats av både dig, familjen och gäster. Du kan läsa fler tips på hur du ska planera din uterumsdröm här!

Fler typer av uterum från Willab Garden

Kompletta uterum | Fasadmonterade uterum | Fristeånde uterum | Pergola

Utforska glaspartier från Willab Garden

Skjutdörrar | Vikdörrar | Fasadpartier


Kundservice

Måndag till fredag 09:00 - 17:00

Våra butiker

Bromma

Öppet idag 10:00 - 14:00

Båstad

Öppet idag 10:00 - 14:00

Munkedal

Öppet idag 10:00 - 14:00

Restaurang Gardeners

Öppet idag 10:00 - 14:00 (lunch 11:00-13:30)

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev!

Få tips & råd, information och erbjudanden direkt till din inkorg.

Beställ katalog!

I vår katalog får du inspiration, tips och idéer om hur du skapar rum i trädgården.