Willab Garden logoWillab Garden logoWillab Garden

Planera uterum - detta ska du tänka på

Om du ska planera ett uterum har du säkert många funderingar och frågor. Vi på Willab Garden har lång erfarenhet av att hjälpa kunder till den bästa lösningen. Därför har Willab Gardens säljare utformat en guide där de delar med sig av sina bästa tips på vad du ska tänka på när du planerar för ett uterum i din trädgård.

1. Rummets funktion
Vilka förväntningar har du på ditt nya rum? Uterum är ett rum som kan användas från tidig vår till sen höst. Om uterummet monteras mot vägg så ska öppningen, alltså dörren mellan uterummet och huset vara möjlig att stänga och hålla samma isoleringsstandard som husets yttervägg. Vinterträdgård är ett rum som kan användas längre tid på året än ett uterum. Vinterträdgård är avsedd för underhållsvärme ca 8-10 °C under vinterhalvåret, men kan tillfälligt värmas upp till rumstemperatur även när det är vinter och minusgrader ute. Vinterträdgården är dock inte en fullisolerad tillbyggnad av ditt hus. 


Tillbyggnad är ett rum som vi inte längre ser som ett uterum, utan då får man bygga till huset med riktiga väggar och tak lämpade för husbyggnation. Man kan då välja våra fasadpartier WG 95 eller 
WG 100 Classic/Slimline. Våra fasadpartier är avsedda för montering i fullisolerade boningshus ytterväggar alternativt i våra vinterträdgårdar.

2. Placering i trädgården 
När du planerar ett uterum är det viktigt att tänk igenom placering av uterummet, fristående eller mot fasad? Fristående är den mest lättplacerade modellen. Väljer du ett uterum mot fasad så behöver man ta hänsyn till husets höjder och fönster för att anslutning mot huset ska bli bra. Det som är härligt med ett uterum mot fasad är möjligheten att bara kunna ta ett kliv in i ett extra rum mot trädgården.

3. Välja modell
Funder på vilken modell som passar ditt hus, och hur den ska anslutas mot fasaden. Välj också en modell som du trivs med.

4. Byggregler 
Det kan vara bra att kolla med kommunen vilka regler som gäller där uterummet ska byggas och
ta reda på vad man behöver förhålla sig till. Då anpassar vi det från början och spar därmed din tid.
Behöver du bygglovshandlingar så kan vi hjälpa dig med det!

5. Inredning och möbler 
Tänk på att ditt val av golv, mattor, inredning och möbler till uterummet eller vinterträdgården behöver
vara tillverkade av material anpassade för utemiljö. Våra uterumssäljare i butikerna är specialister på
uterum och har mångårig kunskap och erfarenhet inom uterumsförsäljning. De hjälper dig gärna att
planera och ger råd om vad som passar bäst för huset och tomten. De kan hjälpa dig med det där lilla extra och får det att se ut som en naturlig del av huset.

Fler typer av uterum från Willab Garden

Kompletta uterum | Fasadmonterade uterum | Fristeånde uterum | Pergola

Utforska glaspartier från Willab Garden

Skjutdörrar | Vikdörrar | Fasadpartier


"
Våra uterumssäljare i butikerna är specialister på uterum och har mångårig kunskap och erfarenhet inom uterumsförsäljning. De hjälper dig gärna att planera och vet vad som passar bäst för huset och tomten.
"

Kundservice

Måndag till fredag 09:00 - 17:00

Våra butiker

Bromma

Öppet idag 10:00 - 14:00

Båstad

Öppet idag 10:00 - 14:00

Munkedal

Öppet idag 10:00 - 14:00

Restaurang Gardeners

Öppet idag 10:00 - 14:00 (lunch 11:00-13:30)

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev!

Få tips & råd, information och erbjudanden direkt till din inkorg.

Beställ katalog!

I vår katalog får du inspiration, tips och idéer om hur du skapar rum i trädgården.