Willab Garden logoWillab Garden logoWillab Garden

Ventilation i uterummet

Oavsett om du har ett vinterisolerat eller ett enklare ouppvärmt uterum är det viktigt med god ventilation i uterummet. Det minskar risken för imma och kondens på glasen och ger en jämnare temperatur under sommaren.

En bra ventilation i uterummet är A och O för ett behagligt klimat!
Familj i uterum

Här är några tips att ha med sig i planeringen av uterummet. Det kan också vara bra att ta hjälp av den som bygger ditt uterum för att hitta den bästa lösning för ditt uterumsprojekt.

Skapa självdrag

Ett knep för att skapa förutsättningar för luftcirkulation är att se till att det är så långt som möjligt mellan friskluftsventilen och frånluftventilen. Dessutom bör frånluftsventilen placeras högt upp, nära taket. I uterum från Willab Garden kan du även välja till vädringsluckor i ditt uterum. Vi har också fasta glaspartier med ventilationsluckor. Vanliga ventiler finns hos bygghandeln.

Sätt fart på luften för bättre ventilation i uterummet

Om självdraget inte räcker till kan en fläkt behövas. Det finns bra och tystgående fläktar som automatiskt sätter igång när fukthalten i luften stiger över en viss gräns. Det skapar cirkulation i rummet och den fuktiga luften sugs ut. Här kan du köpa Willab Gardens ventilationspaket för uterum.

Motverka varm luft inifrån huset

De flesta hus, särskilt gamla, läcker varm luft till exempel genom otätheter runt fönster. Om möjligt, undvik luftventiler från huset direkt in i uterummet. Inomhus-luft kan kondenseras på insidan glaset när utomhus-temperaturen sjunker. Särskilt i det ouppvärmda uterummet för sommarbruk.

I ett uppvärmt och vinterisolerat uterum är det oftast inget problem med värmeläckage inifrån huset eftersom temperaturskillnaden inte blir lika stor. En bra och genomtänkt ventilation i uterummet motverkar påverkan från eventuellt värmeläckage! En fungerande ventilation i huset i övrigt är också en fördel.


Kundservice

Måndag till fredag 09:00 - 17:00

Våra butiker

Bromma

Öppet idag 10:00 - 18:00

Båstad

Öppet idag 10:00 - 18:00

Munkedal

Öppet idag 10:00 - 18:00

Restaurang Gardeners

Öppet idag 10:00 - 16:00 (lunch 11:30-14:30)

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev!

Få tips & råd, information och erbjudanden direkt till din inkorg.

Beställ katalog!

I vår katalog får du inspiration, tips och idéer om hur du skapar rum i trädgården.