Willab Garden logoWillab Garden logoWillab Garden

Växthus

Drömmer du om ett växthus i trädgården? Hos oss på Willab Garden hittar du ett brett urval av högkvalitativa växthus i alla storlekar. Med vår långa erfarenhet hjälper vi just dig att hitta rätt växthus. Flera av våra växthusmodeller har kort leveranstid, oftast runt 2 veckor. Vi är säkra på att du kommer hitta det perfekta växthuset för dig och din trädgård. Välkommen till Willab Garden!


Alla våra växthus

Willab Garden har ett stort utbud av växthus och vi är säkra på att du kommer hitta ett växthus som passar just dig och din tomt.

Se alla våra växthus

15% rabatt på Euro-Serre

Odla och njut - ett växthus ger en plats för både odling och sköna stunder. Med hjälp av vår kunskap och dina önskemål hittar vi tillsammans ditt drömväxthus till bästa pris. Alltid samma höga kvalitet och med bra garantier.


15% på stormsäkra växthus

En stormsäker favorit i klassisk design finns nu i ännu fler storlekar. Green Room är växthusserien där de populäraste valen redan ingår som standard. Ett tryggt växthusval för trädgårdar som ofta är utsatta för vind eller för dig som uppskattar kvalitet utöver det vanliga.

Inspireras av våra kunder

Ett år i Emilias växthus

En av de stora fördelarna med växthus är att det förlänger sommaren. Tidigt på hösten känns det fortfarande som högsommar i växthuset, och man kan njuta av värmen också i grådaskigt väder. I det...

Vår i växthuset

Vårens första dag, när är den? Dagen som vi så länge längtat efter och som vi så mycket pratar om. Märker vi ens av när den dagen kommer? Eller kommer vi på när våren är över och sommaren tagit vid...

Bygg ditt drömväxthus och skapa ett odlingsparadis

Familjen Wilkens odlingsparadis mitt i Skåne har en magisk utsikt över Tjörnarpssjön. Här byggde de förra våren sitt drömväxthus, ett väggväxthus Tropic Mural som står mot husets långsida i...

Rum för matglädje och mys

När vårvindarna är kalla och den härliga vårsolen tittar fram går Carl ut i växthuset och lagar mat. Familjens trädgårdsdröm började på ett lite annorlunda sätt och hade varken odling eller växter...

Svarta växthus

Drömmer du om en ny trädgårdsoas? Ett svart växthus passar bra i de allra flesta trädgårdar. Låt oss inspirera dig med bilder på hur våra växthus ser ut i svarta och mörka nyanser.

Övervintra växter i växthuset - tips & råd

Många av växterna i växthuset, som till exempel olivträd, behöver övervintras. Även om en del av dem tål lite frost, så klarar de inte tio eller tjugo minus.

"
Att få öppna dörren till växthuset en tidig sommarmorgon, att mötas av doften av jord och solmogna tomater ger en tillfredställelse. Att se frön bli växter som ger frukter och grönsaker är en lycka som är svårslagen. Få möjligheten att skörda och äta sin egenodlade mat. Oavsett om det är visionen att vara självförsörjande eller att lyckas få fram enstaka grödor. Tillfredställelsen och glädjen i odlingen är densamma.
@rebecca_stromblad
"

Orangerier

Se alla växthus som passar som orangeri


Växthus mot vägg

Se alla våra väggväxthus här


Designa & anpassa ditt växthus

- i vårt digitala planeringsverktyg

Till Växthusguiden

Stormsäkra växthus

Green Room är vår egen serie av stormsäkra växthus


Bygglovshjälp växthus

Få hjälp med bygglovshandlingarna

Artiklar om växthus och odling

Placering av växthus

Vad som är den bästa placeringen av växthuset på tomten är din trädgård och dess förutsättningar som avgör. Men det finns några generella saker som man kan säga om hur du ska tänka när du planerar...

Golv till växthus

Vad du ska välja för växthusgolv är en fråga det antagligen finns lika många svar på som det finns växthus. Det finns massor av alternativ för golv i växthus – tegel, marksten eller natursten för...

Växthus med många valmöjligheter

Med ett växthus i serie Euro Serre har du alla möjligheter att skapa ett personligt växthus. Euro Serre-växthusen levereras som standard med stomme i obehandlad aluminium och svarta...

Köp växthus från Willab Garden

Om du söker ett litet växthus för hobbyodling eller ett stort växthus att använda som ett lyxigt lusthus  - du hittar det hos oss! Välj bland många olika stilar och modeller – till exempel har vi flera växthus-modeller på mur samt växthus mot vägg.

Hur ska växthuset användas?

Först och främst ska du tänka på vad du vill använda det till. Vill du främst odla grönsaker och doftande kryddörter till matlagningen? Eller vill du ha ett runt lusthus där du kan dricka ditt eftermiddagskaffe på våren och bjuda in till fest sommarkvällar? Kanske du vill kombinera möjligheterna och ha plats för både tomatplantor och umgänge? Eller bara en egen plats att njuta av stillheten? När du funderat på hur ditt växthus ska användas är det lättare att bestämma modell och storlek. Använd gärna vår Växthusguide för att rita och se olika utföranden och modeller direkt online.

Några tips när du ska bygga växthus

- Placering av växthuset på tomten? Sol eller skugga? Här finns information om vad du ska tänka på när du väljer placering av ditt nya växthus. 

- Behövs bygglov för växthus? För det mesta inte - men det finns undantag och olika kommuner kan ha olika regler. Läs om bygglov här 

- Plast eller glas? Det är en smaksak och beror på vad du främst vill använda växthuset till, läs mer under ”Om våra växthus”. Willab Garden har alltid säkerhetsglas som standard enligt Boverkets regler.

- Hur stort växthus behöver du? Det är sällan man ångrar att man valde ett lite större så fundera ordentligt igenom vad du vill ha plats med!

- Hur ska jag inreda växthuset? Om du ska använda växthuset som lusthus bör du läsa igenom dessa tips och råd

- Söker du inspiration och tips kan du följa oss på sociala medier och våra bloggare. Här finns massor av växthusinspiration och odlingstips.

När du hittat rätt växthus så kan du börja planera för byggandet. Här är några saker att ta i beaktande:

- Vilken typ av underlag ska du ha? Välj ett tåligt underlag som släpper igenom fukt och vatten. Här finns information om markarbete för växthus. 

- Ska du montera ditt växthus själv eller vill du ha hjälp? Kontakta någon av våra auktoriserade montörer om du vill ha professionell hjälp med montering.

- Ska du el och vatten indraget till växthuset? Det är bra att tänka på redan i planeringen. 

Med hjälp av vår kunskap och dina önskemål hittar vi tillsammans ditt drömväxthus till bästa pris. Alltid samma höga kvalitet och med bra garantier. Om du har frågor är du välkommen att kontakta vår kunniga säljare. Välkommen till Willab Garden!

Kundservice

Måndag till fredag 09:00 - 17:00

Våra butiker

Bromma

Öppet idag 10:00 - 18:00

Båstad

Öppet idag 10:00 - 18:00

Munkedal

Öppet idag 10:00 - 18:00

Restaurang Gardeners

Öppet idag 10:00 - 16:00 (lunch 11:30-14:30)

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev!

Få tips & råd, information och erbjudanden direkt till din inkorg.

Beställ katalog!

I vår katalog får du inspiration, tips och idéer om hur du skapar rum i trädgården.
Trygg E-handel
Klarna
Ecster
AAA Högsta kreditvärdighet