Willab Garden logoWillab Garden logoWillab Garden

Växthus

Drömmer du om ett växthus i trädgården? Hos oss på Willab Garden hittar du ett brett urval av högkvalitativa växthus i alla storlekar. Med vår långa erfarenhet hjälper vi just dig att hitta rätt.


Alla våra växthus

Se alla våra växthusmodeller här

Till produkter

Växthusdrömmar på lager!

Vill du komma igång med ditt växthus så snabbt som möjligt? Kika då på våra förmånliga växthuspaket i Maxi-serien.


Orangerier

Se alla växthus som passar som orangeri


Växthus mot vägg

Se alla våra väggväxthus här


Designa & anpassa ditt växthus

- i vårt digitala planeringsverktyg

Till Växthusguiden

Stormsäkra växthus

Green Room är vår egen serie av stormsäkra växthus


Bygglovshjälp växthus

Få hjälp med bygglovshandlingarna

Artiklar om växthus och odling

Vinter- och stormsäkra ditt växthus

När hösten kommer och vintern knackar på dörren är det dags att förbereda sitt växthus för den kalla årstiden. Med några enkla åtgärder skyddar du ditt växthus och minimerar risken för skador.

Placering av växthus

Vad som är den bästa placeringen av växthuset på tomten är din trädgård och dess förutsättningar som avgör. Men det finns några generella saker som man kan säga om hur du ska tänka när du planerar...

Golv till växthus

Vad du ska välja för växthusgolv är en fråga det antagligen finns lika många svar på som det finns växthus. Det finns massor av alternativ för golv i växthus – tegel, marksten eller natursten för...

Vilket växthus ska jag välja?

Om du söker ett litet växthus för hobbyodling eller ett stort växthus att använda som ett lyxigt lusthus  - du hittar det hos oss! Välj bland många olika stilar och modeller – till exempel har vi flera växthus-modeller på mur samt växthus mot vägg.

Hur ska växthuset användas?

Först och främst ska du tänka på vad du vill använda det till. Vill du främst odla grönsaker och doftande kryddörter till matlagningen? Eller vill du ha ett runt lusthus där du kan dricka ditt eftermiddagskaffe på våren och bjuda in till fest sommarkvällar? Kanske du vill kombinera möjligheterna och ha plats för både tomatplantor och umgänge? Eller bara en egen plats att njuta av stillheten? När du funderat på hur ditt drömväxthus ska användas är det lättare att bestämma modell och storlek. Använd gärna vår Växthusguide för att rita och se olika utföranden och modeller direkt online.

Några tips när du ska bygga växthus

- Placering av växthuset på tomten? Sol eller skugga? Här finns information om vad du ska tänka på när du väljer placering av ditt nya växthus. 

- Behövs bygglov för växthus? För det mesta inte - men det finns undantag och olika kommuner kan ha olika regler. Läs om bygglov här 

- Plast eller glas? Det är en smaksak och beror på vad du främst vill använda växthuset till, läs mer under ”Om våra växthus”. Willab Garden har alltid säkerhetsglas som standard enligt Boverkets regler.

- Hur stort växthus behöver du? Det är sällan man ångrar att man valde ett lite större så fundera ordentligt igenom vad du vill ha plats med!

- Hur ska jag inreda växthuset? Om du ska använda växthuset som lusthus bör du läsa igenom dessa tips och råd

- Söker du inspiration och tips kan du följa oss på sociala medier och våra bloggare. Här finns massor av växthusinspiration och odlingstips.

När du bestämt dig för modell så kan du börja planera för byggandet. Här är några saker att ta i beaktande:

- Vilken typ av underlag ska du ha? Välj ett tåligt underlag som släpper igenom fukt och vatten. Här finns information om markarbete för växthus. 

- Ska du montera själv eller vill du ha hjälp? Kontakta någon av våra auktoriserade montörer om du vill ha professionell hjälp med montering.

- Ska du el och vatten indraget till växthuset? Det är bra att tänka på redan i planeringen. 

Med hjälp av vår kunskap och dina önskemål hittar vi tillsammans ditt drömväxthus till bästa pris. Alltid samma höga kvalitet och med bra garantier. Om du har frågor är du välkommen att kontakta vår kunniga säljare. Välkommen till Willab Garden!

Kundservice

Måndag till fredag 09:00 - 17:00

Våra butiker

Bromma

Öppet 10:00 - 17:00

Båstad

Öppet 10:00 - 17:00

Munkedal

Öppet 10:00 - 17:00

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev!

Få tips & råd, information och erbjudanden direkt till din inkorg.

Beställ katalog 2021!

I vår katalog får du inspiration, tips och idéer om hur du skapar rum i trädgården.