Willab Garden logoWillab Garden logoWillab Garden

Växthus från Willab Garden

Drömmer du om ett växthus i trädgården? Hos oss på Willab Garden hittar du ett stort sortiment av högkvalitativa växthus i alla storlekar. Med vår långa erfarenhet hjälper vi just dig att hitta rätt växthus. Flera av våra växthusmodeller har kort leveranstid, oftast runt 2 veckor. Vi är säkra på att du kommer hitta det perfekta växthuset för dig och din trädgård. Välkommen till Willab Garden!

Växthus på mur en sommardag.

Alla våra växthus

Willab Garden har ett stort utbud av växthus och vi är säkra på att du kommer hitta ett växthus som passar just dig och din tomt.

Se alla våra växthus
Green Room Classic

Upp till 15% rabatt på växthus

Odla och njut i ett stormsäkert växthus från Willab Garden. Köp ett växthus för minst 29.000:- och få upp till 15% rabatt.

Såbädd och hylla till Green Room växthus

10% rabatt på växthustillbehör

Maximera sommarens odlingar. Vi har odlingstillbehören för dig. Köp växthusinredning från Euro-Serre eller Green Room för minst 99:- och få 10% rabatt.

Inspireras av våra kunder

Green Room Classic växthus inbäddat i grönska.

En frodig och hållbar trädgård

Lotta och Johannes förvandlade villaträdgården från en gräsmatteöken till en ätbar oas, såklart med ett växthus från Willab Garden i centrum. I den här artikeln kommer vi att utforska fördelarna med...

Familj samlad i- och utanför sitt svarta murväxthus Green Room Elegant.

Från rivningsprojekt till DIY-idyll

Mille och hennes familj valde bort ett färdigrenoverat boende för ett rivningsobjekt som ingen ville ha. Drömmen om charmigt sneda vinklar, större ytor för barnen och en plats där kreativiteten...

Renoveringsobjekt blev drömprojekt

Kan man byta en lägenhet mot ett hus? Visst låter det lite galet – men för Sanna och Mattias blev det drömmen efter en lång period av husletande. ”Sanna heter jag och bor här i vår 40-tals villa med...

Odla i ditt vväxthus
"
Att få öppna dörren till växthuset en tidig sommarmorgon, att mötas av doften av jord och solmogna tomater ger en tillfredställelse. Att se frön bli växter som ger frukter och grönsaker är en lycka som är svårslagen. Få möjligheten att skörda och äta sin egenodlade mat. Oavsett om det är visionen att vara självförsörjande eller att lyckas få fram enstaka grödor. Tillfredställelsen och glädjen i odlingen är densamma.
@rebecca_stromblad
"
Orangeri på mur grönt växthus

Orangerier

Se alla växthus som passar som orangeri

Väggväxthus mot rött boningshus

Växthus mot vägg

Se alla våra väggväxthus här

Rita växthus i planeringsverktyget

Designa & anpassa ditt växthus

- i vårt digitala planeringsverktyg

Till Växthusguiden
Stormsäkra växthus från Willab Garden

Stormsäkra växthus

Green Room är vår egen serie av stormsäkra växthus

Få hjälp med bygglov till växthus

Bygglovshjälp växthus

Få hjälp med bygglovshandlingarna

Artiklar om växthus och odling

Placering av växthus

Vad som är den bästa placeringen av växthuset på tomten är din trädgård och dess förutsättningar som avgör. Men det finns några generella saker som man kan säga om hur du ska tänka när du planerar...

Välja golv till växthuset - fiskbensmönster

Golv till växthus

Vad du ska välja för växthusgolv är en fråga det antagligen finns lika många svar på som det finns växthus. Det finns massor av alternativ för golv i växthus – tegel, marksten eller natursten för...

Växthus med många valmöjligheter

Med ett växthus i serie Euro Serre har du alla möjligheter att skapa ett personligt växthus. Euro Serre-växthusen levereras som standard med stomme i obehandlad aluminium och svarta...

Köp växthus från Willab Garden

Om du söker ett litet växthus för hobbyodling eller ett stort växthus att använda som ett lyxigt lusthus  - du hittar det hos oss! Välj bland många olika stilar och modeller – till exempel har vi flera växthus-modeller på mur samt växthus mot vägg.

Vad är ett växthus?

Ett växthus är en konstruktion som används för att odla växter och grönsaker under kontrollerade förhållanden. Det är vanligtvis en transparent struktur som är utformad för att maximera solinstrålningen och isolera växterna från yttre påverkan såsom vind och regn.

Växthus är oftast tillverkade av material som glas, polykarbonat, plastfolie eller kombinationer av dessa. De har vanligtvis en ram av trä, aluminium eller stål som ger strukturell styrka och stabilitet.

Hur fungerar ett växthus?

Växthuset fungerar genom att solens strålar tränger igenom den transparenta ytan och värmer upp luften och marken inuti. Värmen som genereras av solen stannar kvar inne i växthuset tack vare isoleringen, vilket skapar en varmare och fuktigare miljö än utomhus. Detta gör det möjligt att odla växter som annars inte skulle trivas i det kalla eller instabila utomhusklimatet.

För att odla i ett växthus, kan man använda olika tekniker som jordbäddar, hydroponiska system eller odlingslådor. Växthus kan också ha olika typer av ventilationssystem och klimatstyrning för att hålla temperaturen och luftfuktigheten inom optimala nivåer för växttillväxt.

Hur ska växthuset användas?

Först och främst ska du tänka på vad du vill använda det till. Vill du främst odla grönsaker och doftande kryddörter till matlagningen? Eller vill du ha ett runt lusthus där du kan dricka ditt eftermiddagskaffe på våren och bjuda in till fest sommarkvällar? Kanske du vill kombinera möjligheterna och ha plats för både tomatplantor och umgänge? Eller bara en egen plats att njuta av stillheten? När du funderat på hur ditt växthus ska användas är det lättare att bestämma modell och storlek. Använd gärna vår Växthusguide för att rita och se olika utföranden och modeller direkt online.

Några tips när du ska bygga växthus

- Placering av växthuset på tomten? Sol eller skugga? Här finns information om vad du ska tänka på när du väljer placering av ditt nya växthus. 

- Behövs bygglov för växthus? För det mesta inte - men det finns undantag och olika kommuner kan ha olika regler. Läs om bygglov här 

- Plast eller glas? Det är en smaksak och beror på vad du främst vill använda växthuset till, läs mer under ”Om våra växthus”. Willab Garden har alltid säkerhetsglas som standard enligt Boverkets regler.

- Hur stort växthus behöver du? Det är sällan man ångrar att man valde ett lite större så fundera ordentligt igenom vad du vill ha plats med!

- Hur ska jag inreda växthuset? Om du ska använda växthuset som lusthus bör du läsa igenom dessa tips och råd

- Söker du inspiration och tips kan du följa oss på sociala medier och våra bloggare. Här finns massor av växthusinspiration och odlingstips.

När du hittat rätt växthus så kan du börja planera för byggandet. Här är några saker att ta i beaktande:

- Vilken typ av underlag ska du ha? Välj ett tåligt underlag som släpper igenom fukt och vatten. Här finns information om markarbete för växthus. 

- Ska du montera ditt växthus själv eller vill du ha hjälp? Kontakta någon av våra auktoriserade montörer om du vill ha professionell hjälp med montering.

- Ska du el och vatten indraget till växthuset? Det är bra att tänka på redan i planeringen. 

Med hjälp av vår kunskap och dina önskemål hittar vi tillsammans ditt drömväxthus till bästa pris. Alltid samma höga kvalitet och med bra garantier. Om du har frågor är du välkommen att kontakta vår kunniga säljare. Välkommen till Willab Garden!

Kundservice

Måndag till fredag 09:00 - 17:00

Våra butiker

Bromma

Öppet idag 10:00 - 18:00

Båstad

Öppet idag 10:00 - 18:00

Munkedal

Öppet idag 10:00 - 18:00

Restaurang Gardeners

Öppet idag 10:00 - 16:00 (lunch 11:30-14:30)

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev!

Få tips & råd, information och erbjudanden direkt till din inkorg.

Beställ katalog!

I vår katalog får du inspiration, tips och idéer om hur du skapar rum i trädgården.