Willab Garden logoWillab Garden logoWillab Garden

Altanräcke - Köp altanräcken till din uteplats

Hitta rätt altanräcke till just din altan hos Willab Garden. Välj frostat glas för insynsskydd eller klart glas för en mer öppen känsla. Våra altanräcken i glas kommer med starka stolpar i aluminium eller borstat stål. Priset blir lägre om du väljer ett altanräcke i standardmått, men självklart med samma goda kvalitet. Det går även utmärkt att skräddarsy ditt altanräcke, så det passar just dina behov. Köp altanräcke online eller i någon av våra butiker.

Altan i komposittrall med glasräcke

Designa & se pris på din nya altan

Använd vårt smarta planeringsverktyg när du ska köpa glasräcke eller komposittrall till altan. Köp direkt online & få allt levererat hem!

Gå till Altanguiden

Köp altanräcke från Willab Garden

Willab Garden har många valmöjligheter för altanräcken. Eftersom våra glasräcke inte bara passar altaner utan även uteplatser och terasser kan du matcha flera staket på tomten om du vill. Du kan anpassa allt från glas till stolpar och överliggare för att möta dina önskemål.
Vi har nämligen ett designverktyg där du kan testa dig fram och se hur olika val påverkar priset. I och med det blir processen för att handla altanräcke enklare hos oss.

Altanräcke i glas med enkel montering

Själva monteringen av våra glasräcken är enkelt avklarad. Stolpfoten används för att förankra stolpen i underlaget. Skruvarna som används varierar beroende på underlaget. Så hör av dig till en bygghandlare om du är osäker. Själva glasen monteras med klämfästen integrerat i stolpen, eller med så kallade "öron" som är runda eller fyrkantiga. Ska du bygga en ny altan eller byta ut din trätrall, så rekommenderar vi vår underhållsfria komposittrall.

Glasstaket anpassade för det nordiska klimatet

Stolpar till staketen finns tillgängliga i pulverlackerat aluminium och rostfritt stål. De här materialen är väl anpassade för det nordiska klimatets utmaningar, i norr och söder både vid kust och i inlandet. Som en extra trygghet för dig lämnar vi 5 års garanti på våra stolpar för materialfel.

Välj klart/genomskinligt eller frostat glas till din altan

Vad vill du få ut av ditt altanräcke? Ska det fungera som vindskydd, fallskydd, insynsskydd eller helt enkelt rama in ytan på ett fint sätt? Ett altanräcke i klart glas passar dig som inte bryr dig om insyn utan vill få till ett så öppet utrymme som möjligt. Med ett frostat glas får du en lite mer avskärmad altan men förlorar å andra sidan en del av utsikten.

Altanräcke med härdat glas

Glas som inte splittras i vassa skärvor om det av någon anledning skulle gå sönder kallas härdat glas eller säkerhetsglas. Härdat glas är en viktig aspekt för säkerheten när det kommer till altanräcke. Därför säljer vi enbart glasstaket med minst den här sortens glas.

Designa altanräcke online

I vårt verktyg Altanguiden kan du experimentera med olika designer och materialval för ditt glasräcke. Välj olika standardmått eller rita staketet efter just din altans mått och form samt stolpar i olika former och färger, och flera sorters glas med mera. Priset för glasräcket till din altan visas under hela designprocessen, så du kan enkelt se hur det förändras när du justerar något.

Behöver jag bygglov för att sätta glasräcke på min altan?

Vi rekommenderar alltid att höra av dig till din kommun för att säkerställa att du inte behöver ett bygglov innan du sätter igång. Men generellt behöver du inte bygglov för ett glasstaket på altanen, om den inte mäter över 1,8 m på höjden (från marken vid altanens ytterkanter upp till altangolvets ovansida). Om du däremot bygger en helt ny altan kan den i sin helhet innebära att du behöver ansöka om bygglov eller göra en bygganmälan. Aktuella regler finns på Boverkets hemsida.

När du är redo går det enkelt att beställa altanräcket som du själv har designat från oss online. Du är även välkommen till våra butiker/showroom för att se staketen i verkligheten.

Fler spännande produker för din altan

Exklusiv pergola i aluminium med lamelltak och skjutdörrar i glas. Smidig och underhållsfri komposittrall i flera fina nyanser. 

Kundservice

Måndag till fredag 09:00 - 17:00

Våra butiker

Bromma

Öppet idag 10:00 - 18:00

Båstad

Öppet idag 10:00 - 18:00

Munkedal

Öppet idag 10:00 - 18:00

Restaurang Gardeners

Öppet idag 10:00 - 16:00 (lunch 11:30-14:30)

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev!

Få tips & råd, information och erbjudanden direkt till din inkorg.

Beställ katalog!

I vår katalog får du inspiration, tips och idéer om hur du skapar rum i trädgården.