Willab Garden logoWillab Garden logoWillab Garden

Växthus av trä

Är du i tankarna på ett växthus i trädgården, välj då ett växthus i trä! Ett växthus i trä smälter naturligt in i trädgården och naturen. Det ger din trädgård en unik känsla och är dessutom svensktillverkat. Med ett träväxthus får du förutsättningar för både odling och en vacker plats för trevligt umgänge.

Växthus av trä

Ett växthus av trä ger ett naturligt intryck

Den bästa egenskapen hos ett växthus av trä är att det ger ett mer naturligt intryck, detta eftersom materialet finner sig väl i trädgården och inte sticker ut alldeles för mycket. Willab Garden erbjuder ett svensktillverkat växthus gjort av trä.  När vi tillverkar vårt så gör vi det med miljön i åtanke. Därför har vi valt att arbeta med svenska leverantörer. Du har möjlighet att få växthuset omålat eller handmålat vilket gör växthuset ännu vackrare.

Ger känsla av ett orangeri

Genom att bygga ett växthus av trä ger du växthuset en mer exklusiv känsla, vilket får ditt växthus att kännas som ett orangeri. Växthuset anpassas efter dina behov och tillverkas på beställning, vilket bidrar till ett unikt utförande. När växthuset planeras och ritas kan vi även ta hänsyn till om det ska installeras en kamin i växthuset.

Ett träväxthus med både kamin och en större yta utgör en gemensam plats för umgänge och odling. Hemodlat tillför middagen liv och härliga kvällar fylls av skratt från mätta magar.

Ett träväxthus med kamin

Passar ett växthus av trä ditt boningshus

Det är viktigt att ditt växthus matchar ditt boningshus när det kommer till stil och utförande. Ett växthus i trä kan därför ibland vara det bästa alternativet för att få ett fint helhetsintryck.

För att ett växthus av trä ska hålla sig vacker länge kräver det kontinuerligt underhåll. Du väljer om du vill ha växthuset målat i antingen linoljefärg eller färg av akrylat. Linoljans fördel är att färgen inte flagnar eller behöver skrapas av innan ommålning, vilket är uppskattat av växthusägaren. Både linolje- och akrylatfärg kräver kontinuerligt underhåll. I gengäld får du ett vackert växthus som håller länge och vars material smälter in i trädgården.

Ett vackert växthus av trä

Gäller samma regler för bygglov?

Bygglov kan vara en kort eller lång process beroende på vart du placerar ditt växthus. För att göra processen så smidig som möjligt tipsar vi om att påbörja hanteringen av bygglovet så fort som möjligt. Oberoende av vilket material ditt växthus är av gäller samma generella regler för bygglov. Något som är värt att tänka på är att våra träväxthus höga och luftiga takhöjd gör att de många gånger faller utanför reglerna för friggebodslagen men oftast under kraven för attefallsregler. Det är såklart viktigt att du kontrollerar vad som gäller i din kommun innan du påbörjar bygget och planeringen.

Läs mer om växthus i trä här:  Garden Room Träväxthus från Willab Garden