Willab Garden logoWillab Garden logoWillab Garden

Vår i växthuset

Vårens första dag, när är den? Dagen som vi så länge längtat efter och som vi så mycket pratar om. Märker vi ens av när den dagen kommer? Eller kommer vi på när våren är över och sommaren tagit vid att våren kom lika fort som den försvann.

Våren och dess antågande bevisar att vi bor i ett avlångt land. Det kan skilja månader från söder till norr innan björken slår ut. Men oavsett var i landet man bor får man alltid en tidigare vår i ett växthus än i övriga trädgården. Att njuta av våren och värmen som blir i växthuset en solig dag, är underbart.

Hur man använder ytan i ett växthus varierar med årstiden och kan skilja sig mycket från år till år beroende på ambitionsnivån. På våren använder jag varje liten kvadratmeter i mitt växthus till frösådder.

Att ha en såbädd som både fungerar som arbetsbänk och som jordbädd att fröså i är ovärderlig. Såbädden har inga ben utan är en hängande konstruktion vilket ger möjlighet till bra förvaring undertill. Betongstengolv tycker jag är det optimala i ett växthus. Sten samlar värme under dagen och gör att en kall natt inte blir så kall inuti växthuset, som utanför.

Vill man plantera en vinranka eller kanske ett persikoträd så låter man bli att lägga sten i en del och har en öppen jordbädd istället. Växter som blir stora behöver ha rötterna planterade i marken då utrymmet i en kruka inte är tillräckligt efter några år.

Ett bord i växthuset gör att man en solig vårdag kan sätta sig och äta lunchen där. I mitt fall har jag bara lite plats förumgänge i mitt växthus på våren. Det är nämligen fullt med frösådder och plantor på tillväxt.

Efterhand som värmen kommer och risken för frostnätter är över planterar jag ut min frösådd i odlingskragarna utanför växthuset. Då blir det mer plats för familjen i växthuset. Det älskar vi allihop. Kvällarna ljusnar och att då sitta i växthuset en stilla vårkväll och känna jordiga dofter, ångan ifrån tekoppen och fågelkvitter som aldrig vill tystna, är näst intill oslagbart.

Se vårt sortiment av växthusinredning som förenklar vardagen i växthuset: Växthusinredning och tillbehör

Växthus på mur
Rebecca - Växthussäljare och bloggare

Smarta produkter för vårfix i växthuset


Inspiration växthus

Läs inspirerande artiklar om växthus och odling, lyssna på trädgårdspodd och mycket mer!


Att välja växthus

Här har vi samlat tips & bra att tänka på för dig som ska köpa växthus!

Kundservice

Måndag till fredag 09:00 - 17:00

Våra butiker

Bromma

Öppet idag 10:00 - 14:00

Båstad

Öppet idag 10:00 - 14:00

Munkedal

Öppet idag 10:00 - 14:00

Restaurang Gardeners

Öppet idag 10:00 - 14:00 (lunch 11:00-13:30)

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev!

Få tips & råd, information och erbjudanden direkt till din inkorg.

Beställ katalog!

I vår katalog får du inspiration, tips och idéer om hur du skapar rum i trädgården.