Willab Garden logoWillab Garden logoWillab Garden

Bygg ditt drömväxthus och skapa ett odlingsparadis

Familjen Wilkens odlingsparadis mitt i Skåne har en magisk utsikt över Tjörnarpssjön. Här byggde de förra våren sitt drömväxthus, ett väggväxthus Tropic Mural som står mot husets långsida i västerläge. Ett grönt växthus som smälter in såväl med grönskan som med husets röda fasad i torparstil. Här går familjen direkt från kök och vardagsrum en trappa ner och in i sitt växthus och ibland vidare ut i trädgården.

Drömlikt växthus

Vi drömde om en plats där vi både kunde samlas och äta, men också odla och mysa tillsammans, berättar Konrad. Att dessutom kunna odla längre in på höst/vinter var en tanke vi gillade! Tropic Mural passade oss perfekt med generösa storlekar och för att den förlänger odlingssäsongen med isolerglas och isolerplast.

Vardag i växthuset

Vi är i vårt växthus varje dag, vi vattnar växter, torkar örter, äter middag och eftersom det är i anslutning till huset går vi också därigenom när vi ska till trädgården.

”Vi drömde om en plats där vi både kunde samlas och äta, men också odla och mysa tillsammans”

willabgarden25aug2020nr022.jpg

Nästan självförsörjande på frukt och grönsaker

Vi förodlar det som ska ut i växthuset inne under växtbelysning för att det ska bli starka plantor med mycket ätbart senare. Det är inte svårt men man måste gilla att bli lite skitig under naglarna. Vi spenderar lite tid varje dag och odlar sånt vi själva gillar att äta mycket av. I växthuset i år har vi haft paprika, olika sorters tomater, gurka och chili. Vi tar hand om allt vi odlar genom att vi lagar, torkar och lägger i frysen, för att ha under året. Mikrogrönt är också enkelt och gott, bara hälla lite frön i jord och vattna.

Det bästa med vårt växthus

Ett extra rum i huset som alltid är ljust när solen skiner! Dessutom ville vi kunna odla även på vår/höst/vinter och växthuset ger oss den möjligheten. Tropicmodellen vi valde har 16 mm isolerplast i taket och 14 mm isolerglas i väggarna, då får man lite mer isolerande effekt i växthuset. Isolerplast i tak skyddar växterna mot solens skarpa strålar och glas i väggarna gör att man ändå får en härlig utsikt, som här där vi kan se ut över sjön. Vi valde också att ha flera dörrar som tar oss ut i trädgården på olika håll, på det viset begränsar inte växthuset var vi kan gå ut till trädgården.

willabgarden25aug2020nr083.jpg

På tal om trädgården, så berättar Linda att tomten har gjort en förvandling från skog till odling på kort tid. Bortom växthuset på ena slutningen växer en blivande fruktträdgård fram och det finns rikligt med odlingskragar och bärbuskar. Det är uppenbart att Linda och Konrad har ett brinnande intresse för odling. De har verkligen skapat sig ett odlingsparadis mitt i Skåne.

Växthus mot vägg - Se våra väggväxthus

Om växthuset Euro-Serre Tropic Mural 308

Växthus som monteras mot vägg med extra kraftiga profiler och 14 mm isolerglas - alternativt 16 mm isolerplast. Då Tropic väggväxthus har tjockare glas än traditionella växthus får du ett jämnare klimat inne i växthuset.16 mm isolerplast isolerar ännu bättre än glas vid kyla eller hög värme och är valet för dig som vill skapa ett orangeri med optimalt odlingsklimat för dina växter. När växthuset dessutom är monterat mot en vägg kan även väggen hjälpa till att jämna ut temperaturskillnader. Mot pristillägg kan du få Tropic Mural med 25° taklutning och/eller förhöjt 20 cm.
Läs mer här: Växthus Euro-Serre Tropic Mural 308


Kundservice

Måndag till fredag 09:00 - 17:00

Våra butiker

Bromma

Öppet idag 10:00 - 18:00

Båstad

Öppet idag 10:00 - 18:00

Munkedal

Öppet idag 10:00 - 18:00

Restaurang Gardeners

Öppet idag 10:00 - 16:00 (lunch 11:30-14:30)

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev!

Få tips & råd, information och erbjudanden direkt till din inkorg.

Beställ katalog!

I vår katalog får du inspiration, tips och idéer om hur du skapar rum i trädgården.