Willab Garden logoWillab Garden logoWillab Garden

Skötselråd för växthus

Ett växthus är en investering som ger dig ökad livskvalitet. En grön oas att odla grönsaker och blommor, en plats att läsa, umgås och njuta av en kopp kaffe eller en kombination av båda? För att du ska kunna njuta av ditt växthus många år framöver har vi samlat en del skötselråd på denna sida. Följer du våra skötselråd så har du många år framför dig att se fram emot, där du kan njuta av ditt växthus.

Underhåll

  • Smörj dörrar (gångjärn och lås)
  • Rengör takrännan från löv och liknande
  • Justera takluckor och dörrar
  • Byt ut trasigt glas
  • Rengör huset med desinficeringsmedel före och efter växtsäsongen
  • Efterspänn monteringsskruvarna

Vatten och kondens
Vid nederbörd kan viss otäthet visa sig och kondens kan uppstå på insidan av ditt växthus. Se till att ventilationen är god för att minimera kondens.

Håll taket snöfritt
Var noga med att ta bort snö och is från växthuset samt håll hängrännor och stuprör fria från is och snö. Skotta eller använd en snöraka direkt när det har snöat, då är det enklast och minst arbetsamt att få bort snön.

Tips! Börja alltid raka av snön nedifrån och ta ca 50 cm i taget upp mot nocken. Alternera sida så taket inte snedbelastas.


Här är artiklar som kanske kan intressera dig

Vinter- och stormsäkra ditt växthus

När hösten kommer och vintern knackar på dörren är det dags att förbereda sitt växthus för den kalla årstiden. Med några enkla åtgärder skyddar du ditt växthus och minimerar risken för skador.

Fyrkantigt växthus - lusthus i grått

Att använda växthuset som lusthus

Drömmer du om ett glashus i trädgården för umgänge? Vill du använda ditt växthus som lusthus? Det är fullt möjligt! Men kom ihåg att inredningen måste anpassas till växthusets förutsättningar.

Bygga växthus

En grön oas att odla grönsaker och blommor, en plats att läsa, umgås och njuta av en kopp kaffe eller en kombination av båda. Willab Gardens växthus erbjuder många möjligheter! Hur stort växthus ska...


Vinter- och stormsäkra växthuset

Förbered ditt växthus för bistrare tider!


Odla mera!

Se alla våra smarta tillbehör för odling här!