
I alla fall är min bästa tid nu! Det är nu jag tar in den härliga luften, grönskan och dofterna! Det luktar verkligen gott i vårt villakvarter kan jag lova – om det inte är jasminbuskarna som doftar så är det alltid någon granne som bjuder på en härlig doft från grillen. Röken ligger tung i trädgårdarna på kvällarna, men jag älskar det – och jag älskar att grilla!
Grillbänk
I många år har jag stått och funderat på hur jag skulle få till någon form av avställningsyta vid grillen. Sagt och gjort så har jag snickrat ihop den här bänken.
Jag älskar tillgängligheten och framförallt så mångsidig den har blivit. Även om jag inte har rinnande vatten här, så står jag gärna och ofta och förbereder det som sedan ska läggas på grillen.
Här har jag de kryddor som behövs inom nära räckhåll och efter maten så kan den även fungera som en bra serveringsyta. Dubbelt så bra!
Är du i starten av att bygga ett utekök eller optimera din grillplats så har jag tre tips till dig!
-
Maxa så mycket bänkyta du kan, och se till att du har närhet till köket inomhus. Det gör det lättillgängligt och arbetsytor kan man inte få för mycket av!
-
Ha kryddor du vill använda i matlagningen nära till hands. Plantera i stora krukor så har du örter hela säsongen! Rosmarin, salvia och dill är mina favoritkryddor vid grillen.
-
Glöm inte bort att behandla arbetsytan! Marinader, oljor och såser skapar lätt fläckar, så se till att behandla med lämplig olja eller lack till det material du har.
Förra sommaren stiftade jag även bekantskap med en ny kryddväxt. Oj vilken kärlek som uppstod kan jag lova! Doften när man gnuggar fingrarna mot bladen är helt fantastisk och växten jag pratar om är ananassalvia. Den kan jag verkligen rekommendera om du vill prova något nytt i år. Jag har använt den i marinader, i fruktsallader och som här i en härlig sommardrink.