Willab Garden logoWillab Garden logoWillab Garden

Rätt glas till rätt säsong

Jämför design och funktioner mellan våra olika system. Tänk noga igenom hur uterummet ska användas och vilka krav på komfort under olika årstider du har. Willab Gardens uterumssystem finns bara att köpa direkt från oss. Systemen är utvecklade av oss eller i nära samarbete med noga utvalda underleverantörer, för att säkerställa optimal funktion och hög kvalitet till konkurrenskraftiga priser.

Fristående uterum sadeltak med svart limträ och kanalplasttak.

Hur ser dina behov ut?

Ska du bygga ett uterum till sommarstugan räcker kanske ett ”sommarrum” som ger dig en ombonad plats i skydd från väder och vind. Till bostadshuset får uterummet oftast en funktion som ett extra allrum, som man vill använda så mycket som möjligt under året. Där finns också behovet av att kunna värma upp uterummet – och då med god värmeekonomi. Det ställer andra krav på isolerförmåga och uterummets täthet. Vinterträdgården, som kan användas året om, är ett riktigt prisvärt alternativ till en traditionell tillbyggnad av huset. Se en sammanställning över alla våra glaspartissystem här.

Ett rum för hela livet

Ett uterum är en investering som ger dig ökad livskvalitet. Det ger dig gott om plats för måltider, avkoppling och fester. Du kan njuta av dygnets och naturens skiftningar, utan att bekymra dig om väderlek. Willab Gardens höga kvalitet ger dig ett uterum med mycket lång livslängd och som dessutom höjer värdet på ditt boende. Kort sagt, ett uterum ger dig ett rum för hela livet.

Ett fristående uterum i svart på ett trädäck.

Skjutpartier eller vikpartier

Vi har både skjutdörrar och vikpartier till ditt uterum. Skjutpartierna är smidiga att öppna och stänga och är det klassiska valet. Vikpartier gör det möjligt att öppna upp hela väggar. Helt öppet blir ett vikparti bara några decimeter brett.

I de flesta fall kan du också välja färg på dina uterumspartier - för att matcha ditt hus.

Säkerhetsglas – en extra trygghet

Säkerhetsglas är standard i alla Willab Gardens uterumspartier. Ett säkerhetsglas är fem gånger starkare än ett vanligt glas och kan många gånger vara en extra trygghet om olyckan skulle vara framme.

Säkerhetsglas kallas också termiskt härdat floatglas och är tillverkat enligt europeisk norm EN12150.

Om ett säkerhetsglas skulle krossas blir det många små bitar som inte är vassa. Ett säkerhetsglas tål böjning, slag och snabba temperaturväxlingar mycket bättre än vanligt glas. Därför är säkerhetsglas det optimala valet för uterumspartier.

Fristående uterum glaspartier, detaljbild.

Olika glastyper

Här finns det flera alternativ. Till enklare uterum väljer du enkelglas (säkerhetsglas eller säkerhetsenergiglas). Uterum för längre säsong bör ha isolerglas (2-glas). Vinterträdgårdar för året-runt-bruk ska ha vinterisolerglas (2-glas med extra isolering). Glasets isolerförmåga anges i U-värde. Ju lägre värde desto bättre isolerförmåga. 

4 mm säkerhetsglas

För sommarsäsongen är inte isoleringen det viktigaste. Men säkerheten är det! Därför har våra WG 25-partier 4 mm säkerhetsglas. Säkerhetsglas är fem gånger starkare än vanligt glas.

Energiglas

Energiglas finns i system WG 40. Energiglas har bättre isolerförmåga än ett vanligt glas, men sämre än ett isolerglas. Energiglaset är ett säkerhetsglas som utvändigt belagts med ett mycket tunt genomskinligt tennoxidskikt. Detta ger en något tonad effekt och är inte lika klart som vanligt glas. Ett energiglas släpper igenom den varma, kortvågiga solenergin men reflekterar tillbaka den långvågiga rumsvärmen in i rummet. Skiktet låter det synliga ljuset passera, men reflekterar tillbaka 90% av värmestrålningen in i rummet. Tack vare energiglasets högre isolerförmåga höjs också yttemperaturen på glasets insida, vilket minskar risken för imma och rimfrost.

Isolerglas

Isolerglas används i WG 50, WG 62eco/WG 62neo och WG 65 och består av två glasrutor med argongas emellan. Den stillastående argongasen ger isolereffekt. I vissa system är ett glas säkerhetsenergiglas och ett glas är säkerhetsglas, detta för att ytterligare förbättra isolereffekten och få så lågt U-värde som möjligt.

Vinterisolerglas

WG 80, WG 82, WG 95 och WG 100 har vinterisolerglas, ett tjockare 2-glas med en argongasfylld spalt emellan glasrutorna. Argongasen isolerar bättre än luft och ger därmed ett lägre U-värde än vanligt isolerglas. WG 95 och WG 100 är så välisolerade att de kan användas i fasaden i ett bostadshus.

Mått på uterumspartier

När det gäller mått på uterumspartier är det alltid hålmått vi pratar om, d.v.s det totala måttet på öppningen i uterumsstommen.

Alltid 5 års garanti

Vi lämnar fem års garanti på våra uterumspartier. Garantin avser fel som rör konstruktion, bearbetning eller material. Gäller ej glas.

Kundservice

Måndag till fredag 09:00 - 17:00

Våra butiker

Bromma

Öppet idag 10:00 - 18:00

Båstad

Öppet idag 10:00 - 18:00

Munkedal

Öppet idag 10:00 - 18:00

Restaurang Gardeners

Öppet idag 10:00 - 16:00 (lunch 11:30-14:30)

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev!

Få tips & råd, information och erbjudanden direkt till din inkorg.

Beställ katalog!

I vår katalog får du inspiration, tips och idéer om hur du skapar rum i trädgården.