Willab Garden logoWillab Garden logoWillab Garden

Uterumsstil – tre gånger om

Jimmy Schönning har inrett otaliga rum i TV genom åren och blivit en känd profil. Ingen kan undgå hans entusiasm och intuition för att fånga känslor och lyfta fram dem. Vi gav honom ett uppdrag han aldrig fått innan – inred ett uterum, fast till tre helt olika familjer.

Småbarnsfamilj sitter och äter middag i sitt färgglada uterum.

Fullt av liv för barnfamiljen

I det här uterummet är det alltid någonting roligt på gång. Att tillsammans njuta av skaparglädje, bus och kärlek dygnets alla vakna timmar. Självklart ska det märkas i inredningen med lika sprudlande färger, härligt omatchande stolar och såklart en liten hörna för både lek och mys.

Barnfamiljens paradis
Ena stunden skaparglädje, andra stunden middagsfrid. Uterummet är en levande och föränderlig plats som snabbt anpassas till att vara just det man vill och behöver. Hela livet får plats. Det är bara en fråga om kreativitet och lust. Någonting som det finns gott om, i en familj med tre busungar.

Så satte Jimmy stilen

  1. Låt tak och väggar vara vita och lägg istället all färgenergi på sittmöbler och textilier. Då blir det dessutom enklare att byta.
  2. Välj färgglada möbler i strikt stil som gärna funkar både inne och ute. Då blir de en tillgång i alla säsonger.
  3. Låt gärna en färgton gå igen, så som den turkosa gör här.
Tonårsfamilj spelar spel i sitt uterum inrett i svart och vitt.

Stiligt för tonårsfamiljen

För familjen med lite större barn är uterummet en lugn plats, långt från vardagens stress. Inredd i svart, vitt så skapas ett grafiskt uttryck och en stilren känsla av lyx. Att umgås i uterummet, det om något är väl vardagslyx.

Husets viktigaste rum
Det går fort. Snart är de en gång små barnen tonåringar och unga vuxna. Nu är uterummet inte lika ofta en plats för lek, utan för avkoppling och skratt. Ett rum för läxläsning i en skön fåtölj, middagsbjudningar, spelkvällar och whiskeyprovning.

Smakfullt inrett i vitt och svart. Uterummet har blivit husets viktigaste rum. I det mjuka morgonljuset njuts frukosten och i skymningen skapas en mysig atmosfär med trädgården som fond alldeles utanför glasväggarna.

Så satte Jimmy stilen

  1. Blanda olika typer av stolar och sittmöbler, men håll det i en strikt monokrom färgskala.
  2. Var inte rädd för att möblera mitt för glaspartierna. Här med ett sideboard som ger rummet en mer ombonad känsla och bra avlastning och förvaringsyta.
  3. Accentuera gärna höjden. Den svarta klockan påminner här om den vackra takhöjden, men låt då ljuskronan skapa intimitet runt bordet.
Ett uterum inrett med möbler och inredning i naturmaterial och dova färger.

De gyllene åren

Med barnen utflugna finns tid till så mycket annat. Att upptäcka världen till exempel. Inredningsdetaljer och möbler från olika världsdelar håller minnena levande. Den stora mässingslampan är en nordafrikansk influens som ger hela rummet karaktär.

Ett rum som skimrar av erfarenheter och upptäckslusta
Med livet som huvudingrediens och upplevelser som krydda skapas en oas med influenser från andra världsdelar och kulturer. Här är det alltid nära till en härlig stund. Tillsammans med vännerna planeras nästa resa. Blir det Sydamerika denna gång?

I de generösa korgstolarna, med ett glas vin och det varma ljuset från solnedgången blir kvällarna i detta uterum magiska.

Så satte Jimmy stilen

  1. Naturtoner mot det vita gifter sig väl med grönskan och naturens egna skiftningar utanför glaspartierna.
  2. Testa att möblera asymmetriskt, kanske passar det bäst hos dig.
  3. Trätoner, rotting och hampa tillsammans med opolerad mässing skapar en oerhört harmonisk inredningskänsla.

Fler typer av uterum från Willab Garden

Kompletta uterum | Fasadmonterade uterum | Fristeånde uterum | Pergola

Utforska glaspartier från Willab Garden

Skjutdörrar | Vikdörrar | Fasadpartier