Willab Garden logoWillab Garden logoWillab Garden

Semesterkänsla i Ljunghusen

Med en fin naturtomt, en begränsad yta för att få bygga, en kvinna som älskar att klura ut lösningar och som dessutom har stor passion för resor – vad får man då? Jo, ett drömparadis i Ljunghusen i Skåne.

Man skulle kunna säga att den där gamla floskeln ”tredje gången gillt” leds i bevis när man kliver in i Sannas hus. För i sina två första husbyggen har de bott riktigt bra, men saker och ting kan alltid bli bättre och behoven ändras över tiden som barnen blir äldre. Deras mäklare tipsade om en tomt i Ljunghusen, trots att Sanna och hennes man inte tänkt flytta till andra sidan om Falsterbokanalen. Med tre barn i tonåren och heltidsjobb hade de planerat att köpa och renovera ett hus och var helt inställda på den idén. Men med facit i hand – vilken tur att man kan ändra sig! Tomten visade sig vara helt rätt och väckte en enorm passion hos Sanna som direkt började skissa på vad hon ville få rum med i sitt nästa drömhus.
– Jag har ett gott öga för detaljer kombinerat med många idéer och jag hade så mycket inspiration som jag ville få med från våra gemensamma resor, berättar Sanna.
– Både materialvalen vi gjort i huset men framför allt i vår utemiljö är som en mix av saker vi sett och upplevt under åren.

Semesterkänsla hemma hos Sanna och Jesper.
Uterum i aluminium med glastak.

När Sanna och Jesper reste till Barcelona besökte de en mysig bar som hade ett öppningsbart fönster ut mot gatan. Aningen förvånade upptäckte de att bakom fönstret fanns en hel bar. När fönstret öppnades upp kunde personalen ställa ut mat, snacks och dricka och gästerna tog plats på barstolar på trottoaren. Sanna visste direkt att hon måste undersöka en liknande lösning för det nya huset. Hos Willab Garden hittade hon ett vikfönster som passade perfekt till idén i kombination med en bänkskiva. Hemma i familjen går den under namnet Champagnebaren och är inte bara trevlig att använda som barhäng utan den fyller flera funktioner: det är smidigt att duka upp för gäster utan att behöva bära ut något till uterummet och disken plockas också undan lättare.
– När jag och Jesper är själv hemma sitter vi ofta här och äter, berättar Sanna. Det gör att det inte behövs en stor matgrupp i uterummet utan här kan vi umgås på ett avslappnat sätt.

Uterum i aluminium.
Uterum i aluminium inrett med möbler.

Ett uterum var självklart redan från ritningsstadiet. Med tidigare hus nära kusten visste Sanna hur väder och vind kan fresta på tålamodet. En väninna tipsade om en variant från Willab Garden och när Sanna såg det bestämde hon sig direkt och beställde hem via hemsidan. Arkitekten, som hjälpte Sanna med
ritningarna, adderade direkt in byggnaden på ritningarna för att få med det i grundarbetet tillsammans med huset.
– Jag ville verkligen att det skulle kännas som en del av huset och eftersom vi skulle förhålla oss till 144 m2 var vi tvungna att hålla hårt i millimetrarna. Den här versionen är helt i standardmått, och det passade perfekt för oss

          "Det ska vara en miljö där barnen vill komma hem och umgås". 

Uterummet har blivit en naturlig del av huset. Från terrassdörren i köket tar man sig ut i uterummet och med öppningsbara partier åt alla tre håll och det härliga glastaket får man en luftig sittplats som känns som ute - fast man är inne. Från det ena skjutpartiet går man sedan vidare till matplatsen där man byggt ett 15 m2 stort skärmtak över. Skulle det börja regna rör man sig torrskodd runt kök,
vardagsrum, uterum och utematplatsen. Känslan är obeskrivlig och det känns osökt som om man sitter på ett hotell vid Medelhavet.
– Jag är särskilt nöjd med glastaket i uterummet. Det ger en öppen känsla och ni skulle se på kvällarna! Då sitter man här ute med lite tända ljus, det fläktar lite ljumt och så tittar man upp i stjärnhimmeln. Vill man, hoppar man i poolen precis bredvid.


Utemiljön med stora grå uteklinkers, olika sittplatser och en stor pool är också inspirerad av hotell från olika resor. Drömmen om att ha poolen så nära uterummet som möjligt kom från en Turkietresa. Poolen grävdes efter själva husbygget var färdigt och närheten gör bokstavligt talat att de kan hoppa i poolen direkt från uterummet.

Uterum i aluminium.

Sanna har verkligen lyckats skapa en plats att stanna på. När vi besöker familjen i augustivärmen känner vi oss direkt hemma med bakgrundsmusik, stora loungesoffor och en utemiljö som ger oss känslan av att befinna oss på ett poolhotell vid Medelhavet. Vi vill precis som de snart vuxna barnen i familjen stanna på varmare breddgrader för att umgås lite till.
– Våra barn börjar bli stora och flyttar ut till mer spännande städer och utmaningar. När de kommer hem vill vi verkligen att huset ska kännas trivsamt med hotellkänsla och plats för alla. Att kunna umgås tillsammans här hemma i alla väder har varit ett viktigt mål.

Om uterum i aluminium

Med ett uterum helt i aluminium och glas kan du skapa en urban, industriell stil. En återhållen
färgsättning sätter de stora glasytorna och inredningen i centrum. Dessutom är ett uterum med både partier och stomme i aluminium så underhållsfritt det kan bli. Uterum i aluminium från Willab Garden

Kundservice

Måndag till fredag 09:00 - 17:00

Våra butiker

Bromma

Öppet idag 10:00 - 18:00

Båstad

Öppet idag 10:00 - 18:00

Munkedal

Öppet idag 10:00 - 18:00

Restaurang Gardeners

Öppet idag 10:00 - 16:00 (lunch 11:30-14:30)

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev!

Få tips & råd, information och erbjudanden direkt till din inkorg.

Beställ katalog!

I vår katalog får du inspiration, tips och idéer om hur du skapar rum i trädgården.