Willab Garden logoWillab Garden logoWillab Garden

Ett friliggande uterum med åsen som kuliss

Bara ett stenkast från Willab Garden, i lilla natursköna Östra Karup utanför Båstad, har Fahri, hans fru och deras tre barn hittat sitt ställe på jorden. Med Hallandsåsen som fond står ett två år gammalt nybyggt hus på en stor tomt och med ett ännu nyare uterum på 25 m2.

Ett friliggande uterum Pulpet i en trädgård.

Ett uterum för hela familjen

Från början var det meningen att det nya uterummet skulle byggas ihop med fasaden, men till slut beslöt sig paret för att bygga ett fristående uterum, cirka 10-12 meter från huset istället. Fahri berättar: Ett fristående uterum var så enkelt att placera vart vi ville i trädgården och fanns i många olika storlekar. Vi valde 25 m2 vilket passade oss bäst.
- Det gjorde det också mycket enkelt för oss att möblera för att få plats med middagsbord och en liten relaxdel, berättar Fahri.

I anslutning till uterummet byggdes ett trädäck i söderläge, och från uterummet upp till huset har en liten gång anlagts med ljus, dansk sjösten, och ramats in med smakfull belysning. Takhöjden gör rummet ljust och luftigt, och känslan av att vara utomhus fast du är inomhus är slående, ja nästan sömlös.

- Det blir så naturligt att bara vandra in och ut mellan uterum och trädgård. Ena stunden sitter vi utomhus och njuter av sommarljuset eller höstens underbara färger, andra stunden gör vi samma sak, fast över en middag hela familjen, eller över ett gemensamt familjespel, säger Fahri.

Drömmen för Fahri och hans familj är att i framtiden anlägga en pool framför trädäcket, där släkt och vänner ska kunna njuta av varma dagar, sol och bad.