Willab Garden logoWillab Garden logoWillab Garden

En ny generation uterum

Vanligtvis när man tänker på uterum så tänker man kanske på uterum med en limträstomme. Traditionellt är det vanligast med limträ, men alternativet är en bubblare som allt fler väljer – ett uterum med aluminiumstomme. En stomme som är underhållsfri och lite smäckrare i sitt utförande. Den ger ett renare och modernare intryck.

Uterum i aluminium, en pappa och en dotter sitter framför uterummet en sommardag..

Familjen Nyqvist är färdiga med sitt uterum och berättar hur de tänkte när de skulle bygga uterum:
- Vi pratade länge om hur härligt det skulle vara att förlänga utomhussäsongen. När vi flyttade till nytt hus var det ett perfekt läge att bygga ett uterum. Vi tyckte att det var en stor fördel att aluminiumstommen var underhållsfri och sedan är stommen lite nättare än en limträstomme, vilket ger en härlig känsla i uterummet.

Uterummet hittade verkligen sin plats på det nybyggda huset! Precis vid poolen blev den ett välkommet extrarum som används av hela familjen. ”Vi ville ha det så stort som det gick, och sedan att vi skulle ha det med kvällssolen. I och med att vi gjorde ett så stort får vi plats med både matdel och lounge inne i rummet. Och vi använder det så ofta det går! Vi sitter ute från april till oktober. Sedan har vi ett extra stort kylskåp under vintern!”

Uterum i aluminium, sett från sidan med partier.

Runt om i Europa ser man att aluminiumstommen blir allt vanligare och hos Willab Garden finns nu två modeller. Dels Aluminium Pulpet som familjen Nyqvist valt och årets nyhet – Aluminium Sadeltak. Ett uterum som skapar mycket rymd med sin generösa takhöjd.

I Willab Gardens butiker kan man se alla uterumsmodeller och det var bland annat det som gjorde valet enkelt för familjen Nyqvist. ”Vi tittade runt på några olika leverantörer, men fastnade för Willab Garden delvis för att aluminium-stommen var så fin och att det var en härlig upplevelse i butiken.”

Familjen Nyqvists tips till den som funderar på att bygga ett uterum: 

  1. Tänk stort! Man kommer aldrig ångra att det är stort.
  2. Tänk igenom vilket golv man ska ha. Vi valde att gjuta en platta, lägga värmegolv och sedan klinker. Det blev toppen!
  3. Tänk på hur det ska användas. Vi la det för att få kvällssolen, eftersom vi framförallt vill förlänga utesäsongen. 

Fler typer av uterum från Willab Garden

Kompletta uterum | Fasadmonterade uterum | Fristeånde uterum | Pergola

Utforska glaspartier från Willab Garden

Skjutdörrar | Vikdörrar | Fasadpartier