Willab Garden logoWillab Garden logoWillab Garden

Uterummet blev det perfekta extrarummet

Emma och Rickard köpte sitt lilla drömhus på den småländska landsbygden. Med ett väl tilltaget uterum får de ett extrarum under hela sommarhalvåret - och ibland på vintern också.

Uterum Pulpet som används som extra rum en sommardag.

För fyra år sedan flyttade Emma och Rickard in i det röda huset med de vita knutarna. Där fanns ett gammalt uterum, men det kändes både litet och omodernt och kunde bara användas under sommarmånaderna.

”Vi ville kunna använda uterummet under längre säsong och dessutom ha gott om plats för släkt och vänner.” berättar Rickard och fortsätter: ”Vi byggde ett helt nytt bjälklag för altanen och isolerade delen där uterummet står. Med isolerpartier WG 50 och ett 20 mm tjockt isolertak får vi bra komfort från mars till oktober. Några gånger under vintern värmer vi upp rummet, när det är fest.”

Den ombonade känslan är påtaglig i uterummet, tack vare inredning med vanliga möbler. Den förstärks av det massiva furugolvet, som signalerar mer inomhus än utomhus.

Uterum Pulpet anslutet till ett rött hus.

Husets boyta är på runt 100 m² och med uterummet har man fått ytterligare knappa 20 m², som verkligen gör skillnad. ”Nu känns det som vi fått gott om plats”, menar Rickard och Emma.

Varför föll valet på ett uterum från Willab Garden? ”En bra hemsida och möjligheten att ta fram en 3D-bild med uterumsguiden” säger Rickard. Efter att ha fått ett hum om hur man ville ha det besökte de butiken i Båstad där de fick hjälp av en säljare med detaljerna, justering av några mått och en detaljerad ritning.

”Jag ville bygga själv, så det var riktigt smidigt att få stommen exaktkapad, jag behövde bara såga till panelen och några lister. Det var som att få en byggsats hemlevererad” berättar Rickard.

Fler typer av uterum från Willab Garden

Kompletta uterum | Fasadmonterade uterum | Fristeånde uterum | Pergola

Utforska glaspartier från Willab Garden

Skjutdörrar | Vikdörrar | Fasadpartier