Willab Garden logoWillab Garden logoWillab Garden

Bevattning och gödning

En förutsättning för att dina växter ska få en god tillväxt, är vatten. Får växterna jämn och regelbunden vattning blir de starka vilket förebygger angrepp från insekter och svampsjukdomar.

En annan förutsättning för sunda plantor, är att det finns tillgång till syre i jorden. Packad jord gör det svårt för växten att ta upp vatten och näring. Se därför till att det finns grovt material i jorden, t.ex. lecakulor eller perlit. För att kunna vara borta några dagar under sommaren när det är som varmast, finns det god hjälp.

Underbevattning

En underbevattningsbricka med kapillärmatta och vattenmagasin, är en god bevattningshjälp, framför allt när det gäller sådder, sticklingsförökning och plantuppdragning. Jorden hålls jämnt fuktig och du behöver aldrig vattna uppifrån. Detta gör att känsliga sådder och småplantor utvecklas bättre. Halvautomatisk bevattning är bra att ha om du inte har möjlighet att dra in vatten. Vattnet värms upp i behållaren/vattensäckarna, vilket gör att du får tempererat vatten till dina växter.

Halvautomatisk bevattning

En halvautomatisk bevattning är bra om du inte har möjlighet att dra in vatten. Vattnet värms upp i behållaren/vattensäckarna, vilket gör att du får tempererat vatten till dina växter. En annan populär lösning är självvattnande krukor. En självvattnande kruka är ett enkelt sätt att säkerställa att din blommor och växter får en jämn vattentillförsel.

Helautomatisk bevattning

Helautomatisk bevattning är det bästa hjälpmedlet om du vill kunna lämna plantorna under en längre period, eller helt enkelt kunna njuta av din odling utan att behöva passa vattningen hela tiden. Om du väljer Hydromat blir vattnet tempererat och doserat i lagom doser, efter hur du ställer in flödet. Du kan även tillföra näringslösning i vattnet. Här hittar du vårt utbud av bevattningssystem.

Råd om bevattning 

  • Övervattna inte. För mycket vatten, och även vatten som står i krukorna, gör att rötterna får syrebrist.
  • Låt inte vattnet vara för kallt.
  • Växter odlade i krukor kräver oftare vattning än de i jordbädd. 
  • Det är viktigt att duscha plantorna då och då under den varmaste växtperioden. Det ska göras under morgonen eller förmiddagen. Är luftfuktigheten för hög under kvällen och natten ökar risken för svampangrepp, t ex gråmögel och rothalsröta på gurka. 
  • Installera en vattenkran i ditt växthus, så slipper du att spring med vattenkannor.

Fler spännande produker för din trädgård

Exklusiv pergola i aluminium med lamelltak och skjutdörrar i glas. Ett smidigt och snyggt altanräcke i glas som avgränsar ytan på din altan. Smidig och underhållsfri komposittrall i flera fina nyanser.


Kundservice

Måndag till fredag 09:00 - 17:00

Våra butiker

Bromma

Öppet idag 10:00 - 18:00

Båstad

Öppet idag 10:00 - 18:00

Munkedal

Öppet idag 10:00 - 18:00

Restaurang Gardeners

Öppet idag 10:00 - 16:00 (lunch 11:30-14:30)

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev!

Få tips & råd, information och erbjudanden direkt till din inkorg.

Beställ katalog!

I vår katalog får du inspiration, tips och idéer om hur du skapar rum i trädgården.