Willab Garden logoWillab Garden logoWillab Garden

Odla hydroponiskt - med bara vatten!

Att odla utan jord och endast i vatten kallas hydroponisk odling – en idé som på intet sätt är ny. Det sägs att Babylons hängande trädgårdar odlades på det här sättet.

Hydroponisk odling är för dig som kan mycket, lite eller ingenting alls om odling. Med vårt startpaket odlar du bladgrönt, kryddor och även blommor i vatten. Vips har du ett komplett hydroponiskt odlingssystem! Utan jord och utan krav på förkunskaper.

Du slipper bära upp jordsäckar till tredje våningen. Du slipper plantera och spilla jord på köksbänken. Du behöver ingen balkong. Det du istället får är möjligheten att odla precis när odlarlusten faller på. Du lägger mindre tid på att passa din odling och får ändå en spännande upplevelse och ett bra resultat. Skörda och njut om igen och året runt.

Skörda dina egenodlade örter - odlade i vatten!
Hydroponisk odling i köket basilika och andra örter

Så här gör du!

  1. Placera odlingslådan Harvy i ett fönster eller på annan ljus plats. 
  2. Fyll på vatten till övre strecket ("Start"). 
  3. Tillsätt 18 ml hydroponisk näring och sätt på locket. 
  4. Sätt odlingspluggarna i pluggkorgarna. 
  5. Ta bort klisteretiketterna från odlingspluggarna.
  6. Tryck ner pluggkorgarna i lockets hål. 
  7. Gör något annat i 3 veckor *.

* Står din odling mycket varmt och soligt kan du behöva fylla på lite vatten redan innan det har gått 3 veckor. Lyft bara på locket och kolla så att rötterna når vattnet.

 Med hjälp av linjerna på insidan av odlingslådan Harvy kan du enkelt kontrollera att din odling alltid håller optimal vattennivå. När du startar odlingen fyller du upp till övre sträcket ("Start"), så att vattnet når dina pluggar. När rötterna har letat sig ur pluggen och ner i vattnet, ska vattnet vara vid den lägre linjen. På så vis skapas också en luftspalt där plantans luftrötter kan få syre.

När du fyllt lådan med vatten sätter du de försådda pluggarna i locket och väntar. Efter bara några veckor kan du skörda din basilika, sallat eller vad du själv har valt att odla!

De smarta pluggarna innehåller olika frön
Hydroponisk odling - pluggar med olika frön

Fler spännande produker för din trädgård

Exklusiv pergola i aluminium med lamelltak och skjutdörrar i glas. Ett smidigt och snyggt altanräcke i glas som avgränsar ytan på din altan. Smidig och underhållsfri komposittrall i flera fina nyanser. Vill du odla i större skala? Se vårt stora utbud av växthus.


"
Snabba gröna blad, som kryddor och bladgrönt är perfekta för hydroponisk odling!
"