Willab Garden logoWillab Garden logoWillab Garden

Modernt och mysigt vid kusen

Familjen Svensson har byggt ett modernt, svart Green Room Season Classic vid den halländska kusten. Växthuset är välplacerat i trädgården omgivet av insynsskyddande häckar och stora odlingsbäddar. Entrén till växthuset är magnifik, kantad med två stora granitstenar.

Det är tydligt att Annica jobbar med något kreativt som arkitektur och interiör. Det syns såväl utanför växthuset som inuti. När man bor vid havet i Steninge, där det sannolikt drar in ordentliga höststormar, är valet av ett stormsäkert växthus solklart.

”Det blir en speciell stämning, nästan lite lägereldskänsla, när man sitter tillsammans vid en eld utomhus. Stjärnklara kvällar är upplevelsen helt magisk!”

willabgarden25juni2020nr062.jpg
Växthuset planerades samtidigt som husbygget
Det jag saknade mest med vårt förra hus, var ett växthus. Så när vårt nya hus stod klart hade jag sedan länge bestämt att vi skulle ha ett nytt växthus, och var det skulle stå, säger Annica.

Green Room Season ett säkert val
Eftersom vi mest ska använda växthuset som ett extra rum för middagar med vänner är Green Room Season ett säkert val. För mig var det också viktigt att det skulle fungera som ett hemmakontor så jag enkelt kan ta med mig laptop med trådlös uppkoppling. Vi ville ha ett ställe att bara att få vara i och uppleva naturen när vädret inte tillåter att sitta ute, därför blev jag överlycklig när jag såg att det fanns ett stabilt, stormsäkert växthus med 17 mm isolerglas som kan erbjuda allt det vi önskade med ett växthus. Och dessutom i svartlackerat, vilket passar utmärkt till vårt svarta moderna hus. Det är fantastiskt att man kan sitta där inne när det stormar och regnar utanför, utan att det märks, berättar
Annica.

Vi har även valt att sätta in en kamin, vilket höjer mysfaktorn ännu mer. Och för en tid sedan satte vi också in en infravärmare för extra värme, säger Annica.

Green Room Season Classic_svart.jpg
Växthuset fyller många funktioner
I sommar har vi odlat lite tomater och gurka, men syftet är att ha det som ett extra rum att njuta i. Det används flitigt inte minst av våra barn som gärna hänger där med sina kompisar.

willabgarden25juni2020nr085.jpg
Vad är det allra bästa med ert växthus?
Middagarna som aldrig tar slut! Det blir en speciell stämning, nästan lite lägereldskänsla, när man sitter tillsammans vid en eld utomhus. Stjärnklara kvällar är upplevelsen helt magisk! Vi valde att ha en dörr på gaveln för att kunna placera kaminen på motsatt gavel. På det viset är varken dörren eller kaminen i vägen, om man som vi, vill möblera med en sittgrupp.


Kundservice

Måndag till fredag 09:00 - 17:00

Våra butiker

Bromma

Öppet idag 10:00 - 18:00

Båstad

Öppet idag 10:00 - 18:00

Munkedal

Öppet idag 10:00 - 18:00

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev!

Få tips & råd, information och erbjudanden direkt till din inkorg.

Beställ katalog 2021!

I vår katalog får du inspiration, tips och idéer om hur du skapar rum i trädgården.