Willab Garden logoWillab Garden logoWillab Garden

Willab Garden vill bana väg för ett mer hållbart hem och trädgård.

Även om vi i Norden på många sätt ligger långt fram i miljöfrågor, har vi samtidigt en högre konsumtion än vad vår planet klarar av. Vår överkonsumtion leder till förlust av den biologiska mångfalden och driver på växthuseffekten. Vi på Willab Garden vill göra det enkelt och självklart att leva och konsumera hållbart, för oss alla och för vår planet.

Vår medarbetare som säkehetställer rätt borrhål i våra profiler

En hållbar konsumtion handlar om att producera och konsumera inom planetens gränser. Willab Garden fokuserar därför på att designa produkter som produceras resurssnålare, håller längre och som kan repareras, återbrukas och materialåtervinnas. 

  • Designa produkter som produceras resurssnålare
  • Produkter som håller länge
  • Kan repareras, återbrukas och materialåtervinnas
  • Minimera hur mycket vi konsumerar
  • Kontrollera vad vi konsumerar
En av våra medarbetare i vår limträfabrik

Våra produkter består till största delen av trä, aluminium, glas och plast. Dessa material framställs i flesta fall genom energi- och resurskrävande processer och används sedan i vår tillverkningsprocess som i sig är en belastning på miljön. Vi tar därför stort ansvar i både materialval och i vår tillverkning för att lämna så lite avtryck vi kan. Därigenom kan vi tillhandahålla produkter som har en lång livslängd och både används och ger stor nytta för dig som konsument under många år framåt. Den dagen som ditt uterum eller växthus inte längre kan användas är materialens återvinningsgrad hög.

De flesta produkter vi säljer kan anpassas efter dina mått, dina önskningar om design och kvalitet vilket ger stor kundnöjdhet. Nöjda kunder sköter och underhåller dessutom sina produkter väldigt väl vilket i sig bidrar till en längre livslängd och gör att behovet att konsumera nytt minskar. Willab Garden vill ge våra kunder en möjlighet att leva mer hållbart och därför fokuserar vi på prisvärda, resurs- och energieffektiva produkter.

Aluminium 

Aluminium framställs genom bauxit och är mycket energikrävande att renframställa. Fördelen med aluminium är att materialet har en livscykel som få andra metaller kan matcha. Det är korrosionsbeständigt och kan återvinnas om och om igen till endast en bråkdel av den energi som går åt vid framställning av primäraluminium. Därför är aluminium ett utmärkt byggmaterial. 75 % av allt aluminium som någonsin har producerats används fortfarande. 

Aluminium är ett hållbart material

Glas 

Att producera glas är energikrävande. Däremot är glas är ett material som kan återvinnas helt och hållet, antingen i produktion av nytt glas eller som till exempel isoleringsmaterial. Det glas som finns i våra produkter är s.k. planglas. Ett planglas är ofta behandlat för att förbättra glasets egenskaper så att det bli mer energismart och mer hållbart och för att minska risken att skada sig på glaset. 

Vår medarbetare som sätter ihop våra aluminiumprofiler

Plast 

Plast har en stor betydelse i vårt samhälle, vi använder plast i mycket. Användningen leder till stora plastavfall som främst går till förbränning med energiutvinning. När plastavfall bränns bildas växthusgasutsläpp. Trots den stora miljöpåverkan förväntas konsumtionen att öka. Vår resa mot att använda plastprodukter som är producerade på ett mer ansvarsfullt vis kommer att ta tid. Vi har bestämt oss för att vi ska vara innovativa och hitta nya lösningar. Genom att tänka cirkulärt redan vid designstadiet ska vi se till att våra plastprodukter ska vara hållbara och återvinningsbara. 

Plast används för både växthus och uterum

Trä 

Trä är ett förnyelsebart och klimatsmart material som passar perfekt i både stora och små byggprojekt. Trä är inte bara en förnyelsebar resurs, det bidrar också aktivt till ett bättre klimat eftersom det binder koldioxid. Genom fotosyntesen lagrar träd och träprodukter koldioxid och hindrar den från att släppas ut i atmosfären.  

Vårt limträ är av högsta kvalitet, tillverkat av svenskt, FSC-märkt virke. Märkningen innebär att skogen som används återplanteras.  

Flera av våra produkter är i limträ

Kundservice

Måndag till fredag 09:00 - 17:00

Våra butiker

Bromma

Öppet idag 10:00 - 18:00

Båstad

Öppet idag 10:00 - 18:00

Munkedal

Öppet idag 10:00 - 18:00

Restaurang Gardeners

Öppet idag 10:00 - 16:00 (lunch 11:30-14:30)

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev!

Få tips & råd, information och erbjudanden direkt till din inkorg.

Beställ katalog!

I vår katalog får du inspiration, tips och idéer om hur du skapar rum i trädgården.