Willab Garden logoWillab Garden logoWillab Garden

Odla dig till en bättre hälsa och miljö

Trädgårdsarbete är bra för oss, det är fastslaget genom forskning. Att tillbringa tid utomhus och skapa, gräva, bära, klippa, böja och sträcka på våra kroppar gör oss friskare och piggare. Att odla egna grönsaker är dessutom bra för miljön. Att skapa en grönskande oas för både växter, djur och dig själv minskar klimatpåverkan och du får nyttig och näringsrik mat utan onödig paketering och transporter.

Oldingsbäddar i växthus

Livsmedelstransporter står för stora utsläpp och genom att odla grönsaker som paprika, morötter, lök och tomat där de ska ätas bidrar du till att minska utsläppen. Odlar du ekologiskt tar du ytterligare ett steg för miljön. Här är några tips:

  • Undvik bekämpningsmedel och använd miljösmarta metoder 
  • Gör egen näring av ex. nässlor 
  • Starta en kompost – låt trädgårdsavfallet bli förstklassig mylla
  • Vattna smart, gärna med kanna och bevattningssystem som är anpassat just till din odlingsyta. Täck jorden med halm eller tidningspapper för att hålla fukten kvar längre.
  • Tre miljösmarta grödor: Odla potatis, jordgubbar och lök (några av de mest besprutade grödorna)

Tre tips för viktiga insekter: bjud in bin, humlor och fjärilar med hjälp av: nässlor, sälg och nektarväxter med starka färger.

Med ett växthus kan du förlänga odlingssäsongen med flera månader. Vi på Willab Garden har ett stort utbud av växthusmodeller, storlekar, färger och tillval som passar just din trädgård. Placerar du ett växthus mot husväggen tar du exempelvis tillvara på spillvärmen från bostaden och får värme i växthuset under en längre period av året. Vi har tillbehören som hjälper dig att komma i gång med förkultivering, odling och övervintring.

Odling med pallkragar

Odla inomhus året om

Att odla inomhus under vintern kräver att plantorna vattnas på ett jämnt och bra sätt. Med begränsat ljus och få ljusa timmar under vintermånaderna behöver du använda en riktig växtbelysning. Växter som passar bra är exempelvis gurka, kruktomater, asiatisk kål som pak choi, sallad, groddar, basilika och ärtskott.  

Med hydroponisk odling kan du odla växter direkt i näringsrikt vatten och slipper jordsäckar och spill inomhus.  

Kundservice

Måndag till fredag 09:00 - 17:00

Våra butiker

Bromma

Öppet idag 10:00 - 14:00

Båstad

Öppet idag 10:00 - 14:00

Munkedal

Öppet idag 10:00 - 14:00

Restaurang Gardeners

Öppet idag 10:00 - 14:00 (lunch 11:00-13:30)

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev!

Få tips & råd, information och erbjudanden direkt till din inkorg.

Beställ katalog!

I vår katalog får du inspiration, tips och idéer om hur du skapar rum i trädgården.