Willab Garden logoWillab Garden logoWillab Garden

Välkommen till Gardeners by the Sea – Hamnen i Båstad

Har du någonsin varit med om en förstklassig kulinarisk upplevelse i ett växthus? Välkommen till en unik och lokal matresa i Båstad hamn.

Gardeners by the seas tre växthus.

Njut av en härlig lunch på dagtid...

Vår restaurang är öppen för lunchgäster. Vi serverar enkla och goda luncher såsom fräscha sallader, smarriga smörrebröd och vår populära spaghetti Bolognese till de minsta. Om du vill ta en kaffe på maten och njuta av något sött så har vi det också. 

Ingen bokning behövs och du väljer själv om du vill njuta av maten och utsikten hos oss eller om du hellre tar med maten till ditt eget smultronställe!

Öppettider lunch:  Måndag till söndag, kl 11:00 - 16:00. 

 

...eller säkra din plats till sommarens bästa matupplevelse kvällstid

I våra tre fristående växthus finns plats för 12 gäster i vardera, med en sittning per kväll. Bokningsbara tider är från 18:00 till 18:30.

På Gardeners by the Sea dukar vi upp en kreativ och smakkittlande meny i fem serveringar, tillagade enbart på härodlade och ekologiska råvaror. Det du får på tallriken kan du vara säker på är tillagat från grunden och att det kommer från odlingar och gårdar ett stenkast bort.

Hur låter råstekt hummer med märgfett och skånsk soja? Bjärepotatis med pilgrimsmusslor? Vit Båstad-sparris och fläder? Lagrad ost från Skottorp? Glasrabarber från Östra Karup? Vispad Bjäreraps?

Vårt kök är inspirerat av nordisk matkultur, tolkad och tillagad på vårt alldeles egna sätt med en modern twist. Vi strävar efter att varje rätt ska återspegla lekfullhet, kreativitet och vara en fröjd både för öga och smaksinne. 

Vår sommelier ser till att varje rätt paras med ett noggrant utvalt vin som kommer att förhöja din gastronomiska upplevelse ytterligare en nivå. 

Gardeners by the Sea representerar allt som Båstad och Bjäre handlar om: 
Hav och himmel. Fruktodlingar och blommor. Betande kor på åsens sluttningar. Fiskebåtarnas puttrande. Lekfullhet och avslappning. Landsbygd och nattlivspuls. Du kommer att känna det i smakerna!

Låt oss bjuda dig på en oförglömlig gastronomisk upplevelse där varje detalj är noggrant utformad och provsmakad. Du avnjuter den i en avslappnad och unik miljö, med Båstad och havet som kuliss. 

Fisk och musslor fint upplagt i tallrik på linneduk.

Meny

Välkomna

Amüse Bouche

"Smör & bröd"

Sallad
Nyponros - Gröna vinbär - Tagetes

Potatis
Pilgrimsmussla - Bitterkrassing - Bränd lök

Skaldjur
Hummer - Märg - Skånsk soja

Kött
Mjölkko - Tryffel - Ost från Skottorp

Sött
Rabarber - Bipollen - Lavendel

Kaffegodis

Dryck

På Gardeners arbetar vi med väl valda råvaror från våra bästa leverantörer. De drycker du bjuds på är omsorgsfullt handplockade. För en njutningsfull, gastronomisk helhet - välj vårt vinpaket med noggrant utvalda viner som vår sommelier har tagit fram. För dig som önskar en alkoholfri middag kan du beställa ett alternativt dryckespaket helt baserad på lokala råvaror, signerat Fredrik Beskow.

Meny - 1145 kr
Vinpaket - 945 kr

Du hittar oss här!
Hamngatan 2, 269 33 Båstad
gardenersbythesea@willabgarden.se

Kundservice

Måndag till fredag 09:00 - 17:00

Våra butiker

Bromma

Öppet idag 10:00 - 18:00

Båstad

Öppet idag 10:00 - 18:00

Munkedal

Öppet idag 10:00 - 18:00

Restaurang Gardeners

Öppet idag 10:00 - 16:00 (lunch 11:30-14:30)

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev!

Få tips & råd, information och erbjudanden direkt till din inkorg.

Beställ katalog!

I vår katalog får du inspiration, tips och idéer om hur du skapar rum i trädgården.