Willab Garden logoWillab Garden logoWillab Garden

Skapa en mysig altan

Har du en stor altan eller terrass kan du, precis som i hemmet, skapa olika rum på en och samma yta. Uteplatsen är ditt andra vardagsrum under de varma månaderna, så tänk på att skapa olika ytor för olika ändamål. Du kanske vill ha en hörna där du kan slappa och känna lugnet och en annan yta för umgänge och mat.

Skapa rum på din altan med hjälp av växter

Tänk stort för att skapa vildvuxna känslan. Använd dig av stora blomlådor på din altan eller låt klätterväxter slingra sig upp på spaljéer utmed altanen. Väljer du att placera en pergola på altanen, så kan du låta klätterväxter skapa ett naturligt om lummigt solskydd. Placera gärna ut krukor med olika sorters kryddväxter för att få en härlig sommardoft.  

Höj myskänslan med beslysning på din altan

Snåla inte med belysningen, blanda gärna ljuslyktor med punktbesylningar av olika slag. Idag finns det ett stort sortiment av utebelysning som ser ut som inomhuslampor, både för golv, bor och tak. Har du en pergola så kan du hänga lampor i den vilket ger en ny dimension till din altan. Tänk på att använda lampor som ger ett varmare sken, vissa led-lampor har ett blåaktigt kallt sken.

Nedan hittar du artiklar kring pergola och hur du kan bygga altan

Komposittrall och altanräcke från Willab Garden

Bygga altan och uteplats

Är det dags att bygga altan? Det finns flera tillvägagångssätt och man behöver inte alltid gräva ner plintar för att bygga en stomme. Många trädgårdar är relativt plana och då finns det ingen...

Pergola i aluminium på altan

Pergola på altan

Letar du inspiration för att bygga en pergola på din altan? Den traditionella pergolan är en trädgårdsgång täckt av slingerväxter. En sinnebild av lugn och trädgårdsglädje. Ett minst lika härligt...