Willab Garden logoWillab Garden logoWillab Garden

Plåttak till altan

Skydda din altan med ett plåttak som kan användas på alla sorters hus och byggnader. Den klassiska bandtäckta stilen passar både till äldre och moderna byggnadsstilar. Willab Gardens tidlösa och hållbara alternativ kräver minimalt underhåll från din sida och håller sig fint i många år. Plåttaken finns tillgängliga i flera färger och ytbehandlingar. De är dessutom enkla att lägga.

Hitta det perfekta plåttaket för din altan

När du ska bygga altan är det mycket att hålla reda på. Därför gör vi det enkelt att jämföra priser. Vi har tre olika paket för plåttak. Du kan välja att enbart köpa taket eller ett komplett set med råspont, takpapp och isolering till. Så har du allt du behöver. Våra bandtäckta plåttak från Lindab AB ger ett klassiskt intryck som aldrig går ur tiden. Konstruktionen är av senaste modell och taket läggs med en smart klickteknik, vilket innebär att händiga personer kan lägga taket själva. Det gör sig lika fint till altanen som andra uterum, så du kan få till ett enhetligt uttryck i trädgården.

Fördelar med vårt bandtäckta altantak i plåt

Utöver plåttak har Willab Garden även allt annat du behöver för att skapa altanen du är ute efter. Mycket går att skräddarsy efter dina önskemål och du får en smidigare köpupplevelse när du handlar allt på samma ställe. En annan fördel med oss är att du kan se priset för just det tak du är ute efter direkt på nätet. När taket anländer kommer du upptäcka fördelar som att det har låg vikt och är enkelt att lägga. Det passar även som tak med låg lutning – ända ner till 8°. Taket ser fint ut till i princip alla hus och byggnader. Det är ett stabilt alternativ med lång livslängd som kräver minimal skötsel från dig.

Ett enkelt plåttak att lägga själv

Traditionella plåttak kan vara svåra att lägga, men det här klicktaket är enkelt att få på plats. Om du är händig kan du till och med lägga vårt plåttak för altaner själv. Det moderna alternativet väger dessutom väldigt lite, kanske framförallt jämfört med tegeltak med betongpannor. I och med den låga vikten är taket dessutom enklare att hantera än andra alternativ.

Passar altantak med låg lutning

Har du haft svårt att hitta ett altantak som passar för låg lutning? Visst kan lutning vara en begränsning för att få till ett välfungerande tak på altaner och andra tillbyggnader. Men plåttaket Lindab SRP är ett utmärkt val i det läget. Det rekommenderas till och med i 8° lutning.

Köp ett altantak med minimal skötsel och underhåll 

Det är naturligtvis en stor fördel att ett tak ser bra ut, och det gör våra plåttak för altan. Men tak har ett viktigare jobb – att fungera väl för ditt hus skull. Vårt moderna alternativ håller samma höga standard för lång livslängd som plåttak i allmänhet är kända för. Jämfört med exempelvis tegeltak är de mer motståndskraftiga mot stormar. Bäst av allt är att våra plåttak sköter den här viktiga uppgiften med minimalt behov av underhåll och skötsel från dig. Löv, kvistar och mossa som kan falla ner på altantaket får inte fäste, vilket gör det lätt att rengöra.

Garantier och tillverkning

Du får 10 års garanti när du köper Lindab AB:s plåttak från oss på Willab. Lindab AB är en välkänd leverantör av tak som tillverkas i Sverige av svenskt stål. De har utvecklat den moderna klicktekniken som gör taken så lätta att lägga.


Behöver jag bygglov för plåttak till altan?

Det kan vara nödvändigt att ansöka om ett bygglov för att lägga tak. Till exempel om du tidigare har haft tegelpannor och nu ska gå över till plåttak. Så innan du sätter igång, kontrollera alltid med din kommun om bygglov är något du behöver för att vara på den säkra sidan. Det kan till exempel bero på hur stor altanen är och var på tomten den finns. I vissa fall kan du även behöva medgivande från grannarna. Vill du se plåttaken från Willab Garden  i verkligheten? Då är du välkommen till ett av våra butiker/showroom. Det går även utmärkt att beställa tak och andra produkter till altan och uterum från oss online.

Fler spännande produker för din altan

Exklusiv pergola i aluminium med lamelltak och skjutdörrar i glas. Ett smidigt och snyggt altanräcke i glas som avgränsar ytan på sin altan.

Kundservice

Måndag till fredag 09:00 - 17:00

Våra butiker

Bromma

Öppet idag 10:00 - 18:00

Båstad

Öppet idag 10:00 - 18:00

Munkedal

Öppet idag 10:00 - 18:00

Restaurang Gardeners

Öppet idag 10:00 - 16:00 (lunch 11:30-14:30)

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev!

Få tips & råd, information och erbjudanden direkt till din inkorg.

Beställ katalog!

I vår katalog får du inspiration, tips och idéer om hur du skapar rum i trädgården.